TerTerminalmanagementsoftware Am-Zehnhoff Söns

Modality ondersteunt al meer dan 18 jaar de IT-processen van Am-Zehnhoff Söns uit Bonn, Duitsland. De terminalmanagementsoftware ICMS is herhaaldelijk aangepast aan de huidige eisen van de logistieke dienstverlener en terminaloperator. Met de opening van een andere terminal in Trier en de steeds complexere transportprocessen is een project opgezet om de processen en softwaresystemen voor de toekomst op elkaar af te stemmen.

“Na een intensieve marktanalyse werd al snel duidelijk dat we dit project samen met onze jarenlange partner Modality zouden gaan implementeren”, zegt Andreas Am Zehnhoff-Söns, “omdat geen enkele andere softwareleverancier zoveel ervaring heeft op dit gebied”. Na intensieve samenwerking is de nieuwe ICMS-versie in april 2018 in gebruik genomen. Het bevat een flexibel transportmanagementsysteem waarin de transportprocessen duidelijk kunnen worden weergegeven met behulp van verschillende transportmodi. Een nieuwe geïntegreerde routeplanning met het Gantt-schema ondersteunt de verzending op het gebied van het lokale en langeafstandsvervoer. Interfaces naar klanten en onderaannemers vergemakkelijken de foutloze overdracht van gegevens en verminderen het werk bij het invoeren van gegevens. Alle processen op beide locaties worden volledig afgedekt door één systeem, van het opstellen van offertes tot het aansluiten van kranen en facturatie. Met behulp van het nieuwe systeem was het ook mogelijk om de moeilijke laagwaterperiode in de herfst te overwinnen.

Andreas: “Met het oog op de toenemende digitalisering van bedrijfsprocessen zijn we met onze partner Modality en de ICMS-software optimaal gepositioneerd voor de toekomstige uitdagingen in de logistieke sector”.

Andere berichten

 • Terminal trekker passeert OCR-portaal
  28 september 2023
  De drie voordelen van OCR-integratie bij inland terminals
 • Automatisch plannen met het algoritme van de Barge Planning Optimizer
  31 augustus 2023
  Automatisch plannen met de Barge Planning Optimizer
 • Gebruik van de Modality kraanapplicatie
  26 juni 2023
  Optimaliseer met hybride software: webapplicaties vs. lokale apps, standaard vs. maatwerk