Werken bij Modality

Ontmoet Aad

Modality-programmeur van het eerste uur; ontmoet Aad!

Medeoprichter en programmeur van het eerste uur; ontmoet Aad

Deze maand zetten we één van onze oudgedienden in de spotlights. Deze medeoprichter en Modality-programmeur van het eerste uur heeft eigenlijk nauwelijks nog een introductie nodig. Onze Aad is namelijk alweer 27 jaar Modality-kameraad.

Uit de hand gelopen hobby

Voor de meesten is Aad geen onbekende. Als jarenlange vaste waarde van ons supportteam helpt hij menig klant met het oplossen van ingewikkelde en minder ingewikkelde vraagstukken. Ook na al die jaren haalt Aad nog steeds veel voldoening uit zijn werk. In zijn supportrol werkt hij nauw samen met zijn directe supportcollega’s om klantvragen zo goed mogelijk te beantwoorden en storingen zo snel mogelijk te verhelpen. In zijn programmeerrol pakt Aad complexe zaken op en ook zet hij systemen klaar om geïnstalleerd te kunnen worden. Voor veel klanten vormt Aad inmiddels de vaste vraagbaak voor alle IT-gerelateerde zaken. Werkt er iets niet naar behoren dan voert Aad een analyse uit, kijkt of de oorzaak voor het probleem binnen het systeem te vinden is of daarbuiten, en geeft de klant advies welke partijen te benaderen wanneer de oorzaak buiten het systeem ligt. De combinatie van programmeren (dingen kunnen maken) en de dynamische branche waarin Modality actief is, maakt dat Aad nog steeds iedere dag veel plezier aan zijn werkzaamheden beleeft. En dat is maar goed ook. Ook in de avonduren en in de weekenden weet Aad van geen ophouden en programmeert hij aan nieuwe ontwikkelingen. ‘Overdag is hij een doodgewone programmeur, maar ’s avonds…….ook😅. Omdat hij thuis in het bijzijn van vrouw en kinderen kan werken voelt dit voor Aad echter zelden als een belasting.

Aad:

"Als je een slechte supportafdeling hebt, dan heeft dat effect op de rest van de organisatie. Onze supportafdeling vervult een cruciale rol, daar wil je mensen met kennis hebben zitten over de processen en producten van onze klanten. De persoonlijke relaties die we met klanten hebben opgebouwd en de korte communicatielijnen, zorgen dat wanneer je iets voor een klant oplost, je ook de waardering ervoor krijgt. Bij een ‘fuck-up’ heb je aan de andere kant ook direct de klant aan de lijn. De markt vereist dat we producten snel ontwikkelen, zo ben je niet jarenlang aan de ontwikkeling van een product bezig voordat het gereleaset wordt, maar maakt een klant op woensdag al gebruik van wat we op maandag gebouwd hebben. Dat ik kan zien hoe een klant onze software gebruikt en welke meerwaarde dit oplevert, geeft echt voldoening."

Modality-programmeur Aad

Aad sportfanaat & family man

Gelukkig heeft deze workaholic ook nog andere interesses naast programmeren. Zo is Aad fanatiek hardloopfanaat en heeft hij inmiddels één hele en een heleboel halve marathons uitgelopen. De meest bijzondere ervaring noemt Aad zijn deelname aan de Roparun. De saamhorigheid die ontstaat wanneer je lichamelijk en geestelijk flink wordt uitgedaagd, heeft Aad als uniek ervaren. Naast hardlopen is Aad ook enthousiast wintersporter en kunnen we hem en zijn gezin ieder jaar op de Oostenrijkse pistes vinden. De zomers werden voorheen op een Spaans- of Grieks eiland gespendeerd, sinds vorig jaar is daar echter drastisch verandering in gekomen en heeft hij een rondreis door Zweden gemaakt. Niks bakken en braden en puffen aan de rand van een zwembad, maar met de vlam in de pijp door het Zweedse landschap toeren. Aad heeft zijn nerd-genen doorgegeven aan de volgende generatie. Vol trots vertelt hij over zijn zoon van 17 en zijn dochter van 20 die scheikunde gaat studeren en vragen stelt, die Aad inmiddels niet meer kan beantwoorden. Scheikunde is overigens een andere liefde van Aad. Mocht hij ooit een tandje terug doen met programmeren, dan zou hij graag opnieuw de studieboeken induiken. Gewoon om (nog) meer kennis op te doen.

Werken bij Modality

Ontmoet Modality