Werken bij Modality

Ontmoet Tselmeg

Tselmeg; Software Developer bij Modality

Ontmoet Tselmeg: onze jongste webtelg met Oosterse roots

Sinds kort mogen wij een nieuw lid aan ons team van webdevelopers welkom heten. Na zijn afstudeerstage succesvol te hebben afgerond, wilden wij Tselmeg graag nog een tijdje bij ons houden. Samen met zijn directe collega's werkt Tselmeg nu aan de ontwikkeling van onze nieuwe producten in web, waarin we onder andere bezig zijn met het ontwikkelingen van algoritmes en het toevoegen van een stukje AI (Artificial intelligence/ kunstmatige intelligentie). In dit artikel vertelt Tselmeg meer over zijn stageopdrachten en ook komen we wat meer te weten over zijn Mongoolse roots.

Ondergedompeld in de Nederlandse cultuur

Voordat Tselmeg op onze webafdeling terechtkwam, heeft hij letterlijk een hele lange weg afgelegd. Tselmeg is namelijk geboren en getogen in Mongolië. Wanneer zijn vader op jonge leeftijd komt te overlijden, vertrekt zijn moeder naar Nederland om daar een studie Accounting te volgen en werk en woonruimte voor haar gezin te vinden. Na tijdelijk bij zijn grootouders te hebben ingewoond, reist Tselmeg op twaalfjarige leeftijd zijn moeder achterna. Binnen het gezin mag Tselmeg zich grote broer noemen van twee kleine zusjes en een broertje. Ondanks dat het even duurde voordat Tselmeg zijn draai kon vinden, voelt Nederland ondertussen meer als thuis dan Mongolië en is Tselmeg aardig aan onze (soms eigenaardige) gebruiken en tradities gewend geraakt. Dat Nederlanders gaan zwemmen voor de hobby, is echter iets wat er bij Tselmeg nog steeds niet ingaat. Dat onderdompelen in de Nederlandse cultuur doet hij tegenwoordig letterlijk in het zwembad, om alsnog zijn diploma’s te kunnen halen. Wanneer we hem vragen wat hij mist aan Mongolië, dan benoemt hij het klimaat en de weids uitgestrekte polderlandschappen. Het klimaat in Mongolië is er één van uitersten, variërend van 30 graden in de plus tot 30 graden in de min (-). Wanneer het een dag na het interview buiten vijf graden boven nul is en we Tselmeg met een sjaal en handschoenen aantreffen achter zijn toetsenbord, vragen we ons af of hij toch stiekem niet meer ‘verkaast’ is dan hij zelf dacht.

Tselmeg:

"Ik heb Informatica gestudeerd, omdat ik het leuk vind om problemen voor klanten op te lossen. Containerlogistiek vind ik een interessant onderwerp, de processen zijn ingewikkeld waardoor je als programmeur extra uitgedaagd wordt bij het bedenken van een goede oplossing."

Software Developer Tselmeg

Van alle markten thuis

Tselmeg heeft onlangs zijn Hbo-diploma Informatica behaald. Hiervoor heeft hij succesvol de opleiding Applicatie- en mediaontwikkelaar afgerond. Nu staat Tselmeg te popelen om zijn opgedane kennis in de praktijk te mogen toepassen. Tijdens zijn studies heeft hij aan verschillende opdrachten gewerkt. Zo heeft hij websites gebouwd, algoritmes geschreven en met verschillende AI-toepassingen gewerkt. Voor zijn afstudeeropdracht heeft Tselmeg bij ons met behulp van AI een algoritme ontwikkeld om de supportfunctie binnen onze nieuwe webapplicaties te verbeteren. Komende tijd zal Tselmeg zijn directe collega’s ondersteunen bij het ontwikkelen van webapplicaties met toepassing van meerdere innovatieve technieken.

Werken bij Modality

Ontmoet Modality