Werken bij Modality

Ontmoet Tom

Ontmoet Tom; web developer bij Modality

Een Software Engineer waar je op kunt bouwen

Onze web programmeurs (intern ook wel de webboys genoemd) zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van al onze webapplicaties. Tom, ons web opperhoofd, is ruim acht jaar geleden als eerste webspecialist binnengekomen. In dit artikel blikken we terug op 'hoe het allemaal begon' en vertelt Tom vol trots over het opzetten van de eerste webapplicaties en de transitie naar de volwassen afdeling die het inmiddels geworden is.

Aan de digitale weg timmeren

Tom heeft, anders dan je zou verwachten, een achtergrond in bouwtechniek en timmerwerkzaamheden. Destijds heeft hij de LTS afgerond, omdat hij naar eigen zeggen 'dingen wilde bouwen en opblazen als Genie bij Defensie'. Tegenwoordig zijn we heel blij dat Tom vooral dingen wil bouwen ūüėÖ. En bouwen heeft hij de afgelopen acht jaar zeker gedaan. Waar Tom destijds met niets begonnen is, bestaat er inmiddels een flinke variatie aan websystemen, heeft hij de gehele Modality-cloud opgezet en geeft hij sturing aan een volwaardig team van webdevelopers. Het bouwen stopt overigens niet na werktijd. Met zijn vader als voorbeeld heeft Tom grotendeels zelf zijn huis verbouwd. Van het aanleggen van verwarming, gas- en waterleidingen en elektra, tot het plaatsen van binnenmuren; Tom is van alle markten thuis.

Tom:

"Ik vind het mooi om terug te kijken naar het complete scala aan systemen wat we gebouwd hebben. De producten die we ontwikkelen worden intensief gebruikt en leveren ook écht toegevoegde waarde voor onze klanten. Ondanks dat we ons bij Modality maar op één branche richten, zijn de werkzaamheden heel afwisselend en ervaren we veel vrijheid bij de inrichting ervan. Ook de onderlinge sfeer is heel prettig. Maar we zijn nog lang niet klaar. Ik kijk ernaar uit de komende jaren nog veel meer nieuwe producten en systemen te ontwikkelen in web."

Plan B turns into A-game

Toen de sollicitatie bij Defensie op niets uitliep, besloot Tom dat een carrière als Timmerman niet aan hem was besteed. Destijds was hij al een fanatiek gamer, waarbij hij in zijn vrije tijd bezig was websites te bouwen voor zijn 'game clan'. Een switch naar de wereld van ICT vormde dan ook plan B. Na diverse opleidingen te hebben gevolgd en veel geleerd te hebben bij zijn eerste werkgever, vond Tom het tijd voor de volgende stap. Een sollicitatiegesprek volgde bij zowel Modality als bij een kledinglabel. Het enthousiasme van de manager bij het kledinglabel haalde Tom over de streep. Enkele maanden later kwam Tom tot de conclusie dat hij niet de juiste keuze had gemaakt. Hij trok de stoute schoenen aan en vroeg Evert of hij alsnog mocht komen. Gelukkig voor beide partijen is Evert de rotste niet en besloot hij Tom een tweede kans te geven. De rest is geschiedenis... En achteraf blijkt plan B een stuk mooier uit te pakken dan in eerste instantie gedacht.

Op priv√©gebied gaat het Tom overigens een stuk makkelijker af in √©√©n keer de juiste keuzes te maken. Zo mochten we afgelopen zomer allemaal getuige zijn van het ja-woord tussen Tom en zijn grote liefde Tanja‚̧ԳŹ. Wat blijkt? Tom beschikt naast een schat aan ICT-kennis en twee rechterhanden ook nog eens over killer dans moves!

Werken bij Modality

Maak ook kennis met